bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

KlokWonen realiseert 10 nul-op-de-meter-woningen in Tiel

In de nieuwbouwwijk Passewaay Buurt 7 in Tiel realiseert KlokWonen 10 ‘nul-op-de-meter-woningen’. De woningen hebben een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van -0,45 en zijn al voor de start van de bouw verkocht aan een commerciële belegger. De woningen zijn na oplevering in november 2016 bestemd voor de vrije-sectorhuur. 

Bij een nul-op-de-meter-woning (NOM-woning) zijn de in- en uitgaande energiestromen bij een normaal leefpatroon op jaarbasis gelijk aan (of lager dan) nul. Ook heeft de NOM-rijwoning een additionele energieopwekkingscapaciteit voor gebruikersgebonden energie van ten minste 2.700 kWh*. KlokWonen loopt met de bouw van deze nul-op-de-meter-woningen in Tiel ver vooruit op de EPC-norm van de overheid, die een norm hanteert van +0,4.

Naast de energiebesparende toepassingen en technieken in de woningen – waaronder gebalanceerde ventilatie in combinatie met luchtverwarming, zonnepanelen, douchewaterwarmteterugwinning en een hoogwaardige thermische schil – wordt ook na de oplevering de energieprestatie in de gaten gehouden.

Energieprestatiegarantie voor 10 jaar
Uniek is dat KlokWonen bij oplevering van de woningen een energieprestatiegarantie voor 10 jaar afgeeft. Deze garantie kan KlokWonen afgeven, doordat men op een slimme manier samenwerkt met installatiebedrijf Ordelman & Dijkman en KlokService&Beheer. Gedurende 10 jaar verzorgt KlokService&Beheer het preventief onderhoud aan de woningen in Tiel en monitoren ze samen met Ordelman & Dijkman de prestaties van de technische installaties.

Daarnaast analyseert KlokService&Beheer de energieprestaties van de totale woning en adviseren ze bewoners (die zelf ook inzicht hebben in hun verbruik) hoe ze de apparaten in hun huis nog beter kunnen gebruiken. Op deze manier garanderen de betrokken partijen dat het gewenste energieprestatieniveau ook daadwerkelijk wordt behaald.

* Voor een appartement is de additionele energieopwekkingscapaciteit voor gebruikersgebonden energie 1.780 kWh en voor een vrijstaande/half vrijstaande woning 3.150 kWh. 

Nul-op-de-meter-KlokWonen (4)