bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

Locatie

Voor gezinnen is Tiel de ideale woonomgeving dankzij het grote aanbod van basisscholen, crèches en peuterspeelzalen en zorgvoorzieningen.

3048 0002 Tiel Passewaay 7
3048 0007 Tiel Passewaay 7
Tbla 3033 017 Passewaay Hogeweg Tiel 100
 Dsc1641tiel
 Dsc1547tiel
 Dsc1578tiel
 Dsc1528tiel
 Dsc1564tiel

Over het nieuwbouwproject

Passewaay is de jongste uitbreidingswijk ten zuidwesten van Tiel. De naam van de nieuwbouwwijk verwijst naar het vroegere buurtschap in deze landelijke omgeving. Een gebied dat eeuwen geleden al in trek was bij de Batavieren, zo blijkt uit archeologische opgravingen. Comfortabel wonen voor een betaalbare prijs was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze wijk. Zo zorgt de ruime opzet, de groene afscheidingen en het park in de wijk voor een dorps karakter.

  • Omgeving

    Het Gelderse Tiel ligt in het karakteristieke rivierenland van de Betuwe. De plaats aan de Waal met ongeveer 41.000 inwoners is een van de oudste steden van Nederland en heeft dus een rijk verleden. Tiel kreeg in de 13e eeuw stadsrechten en werd in diezelfde periode een hanzestad. De Betuwestad is trots op haar verleden. En daarom is er veel aandacht besteed aan het renoveren van indrukwekkende monumenten in het historische centrum. Neem een kijkje in de Sint Maartenskerk, het Kantongerecht of het Ambtsmanshuis uit 1562 en oude tijden herleven. Na de zware bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog is veel werk verzet om het historisch centrum te herstellen.

  • Wat zit er in de buurt

    Binnen vijf minuten fiets je over de lange dijk langs de Waal. Er zijn basisscholen en er zijn verschillende opvangmogelijkheden. Passewaay beschikt over een eigen winkelcentrum waar je terecht kan voor de dagelijkse boodschappen, een fleurig boeket en kleding. Daarnaast is er een huisartsenpraktijk, een actieve wijkvereniging met eigen centrum en verschillende sportclubs om de hoek. Bovendien komt er een nieuw multifunctioneel centrum. De wijk is goed ontsloten dankzij de naastgelegen A15 en het eigentreinstation. Wil je naar het centrum van Tiel, dan spring je op de fiets en sta je binnen 10 minuten naast het standbeeld van Flipje.

  • Wie worden je buren

    De jonge deelwijk Buurt 7 is ideaal voor starters en jonge gezinnen. De wijk is uitermate kindvriendelijk opgezet met veel speeltuinen en trapveldjes.  Vervelen is niet noddig in deze bruisende stad met uiteenlopende sportfaciliteiten en een actief verenigingsleven. Ook aan zorgvoorzieningen is gedacht, zoals apotheken en een ziekenhuis.